Pozvánka zámeckého šéfkuchaře

Rád pracuji s čerstvými surovinami, které využívám při vaření tradičních jídel na nové způsoby. Malým experimentem taky nepohrdnu, protože nic nepotěší oko víc než prázdný talíř od hosta.

Moje jméno je Roman Rendl a zvu Vás na procházku chutí po zámecké restauraci.

 

Roman Rendl

Již od dětství jsem si rád hrál s hrncem a vařečkou. Ne jenom proto, že autíček a nářadí byl kdysi nedostatek. Jak jsem postupně zjišťoval, kam hrnce a vařečky patří a jaké zázraky s jídlem s nimi moje maminka umí, začal jsem vyzvídat. A tak jsem postupně našel svou celoživotní zálibu.

Na profesi šéfkuchaře mi nejvíc imponuje, jak už jsme zmiňoval, vaření z čerstvých surovin. Tím, že má zámek užasnou polohu v úrodném kraji, můj tým vaří výhradně z lokálních surovin. Hosté tak můžou pocítit výraznou chuť domácí zeleniny, ovoce i masa. V bylinkové zahrádce si dopěstujeme většinu koření a ochucovadel, které také používáme při finálním designu na talíři.

Kokořínsko
ROP EU